Extreme Roadtrip

Travel programma

In het tweede seizoen van Extreme Roadtrip maken beste vrienden Giel de Winter (StukTV) en Jay Jay Boske (Expeditie Robinson) een spectaculaire reis door adembenemend IJsland.

In het tweede seizoen van Extreme Roadtrip is het de beurt aan de beste vrienden Giel de Winter (StukTV) en Jay Jay Boske (Expeditie Robinson) om een spectaculaire reis te maken. Dit keer trekken zij met de auto door het adembenemende IJsland. Bij iedere halte ontmoeten zij “locals” met een bijzonder verhaal, die ieder een passie hebben voor extreme sports. Giel en Jay Jay gaan op hun verzoek deelnemen aan tien extreme sportactiviteiten, zoals onder andere paragliden, fat biken, kajakken, hondensleeën, ijsduiken, split boarden, snow kiten en ijsklimmen. Na elke activiteit beleven ze ook een traditioneel IJslandse gewoonte en overnachten ze op unieke plekken bij de lokale bevolking.  Extreme Roadtrip is sinds 7 februari te zien bij RTL Basecamp, sinds 11 februari bij StukTV en sinds 13 februari bij RTL 7.

IJsland is een land van uitersten: donkere winterdagen, bevroren gletsjers, actieve vulkanen, dorre hooglanden en de bijzondere middernachtzon. De perfecte plek om een heleboel extreme activiteiten te proberen. Diverse lokale IJslandse helden nemen Giel de Winter en Jay Jay Boske op sleeptouw mee en hebben ieder hun eigen verhaal en unieke passie. Zo ontmoet het duo onder anderen professioneel surfer Heidar Logi Elíasson. Heidar neemt de heren mee naar een rustige surfplek waar ze een schuilplaats bouwen en ook in de buitenlucht de nacht doorbrengen, om zo in de vroege ochtend de ijskoude golven te trotseren. Anita Hafdis Bjornsdottir neemt de mannen mee om te paragliden over de prachtige landschappen van IJsland en eindigen bij een geiser waar ze van een warm bad genieten. Ook gaan ze snow kiten met Jonas Stefanson, die zijn passie voor snowboarden en kiten succesvol heeft gecombineerd. Na eerst te hebben geboard over de besneeuwde toppen van IJsland en aansluitend met een longboard over de weg af te dalen naar de voet van de berg, neemt Jonas the Dutch boys mee naar het traditionele Vikingrestaurant van zijn overgrootvader. Extreme biker Emil Žórgudmundsson neemt hen mee Fat Biken. De woest bebaarde Emil heeft al heel veel medailles gewonnen en is ook  uitgeroepen tot de meest sexy man van IJsland. Na hun fietsavontuur mogen Giel en Jay Jay met hem mee naar Reykjavik voor een kroegentocht. 

Website YouTube