Fikkie TV

Hondenprogramma

Fikkie TV is het nieuwe hondenkanaal op YouTube en RTL 5, gepresenteerd door hondenexpert Martin Gaus en YouTube-ster Dionne Slagter (Onnedi).

Fikkie TV is het nieuwe hondenkanaal op YouTube en RTL 5, gepresenteerd door hondenexpert Martin Gaus en YouTube-ster Dionne Slagter (Onnedi). Op dit kanaal zijn drie verschillende formats te zien, waaronder de spraakmakende hondenshow ‘Fikkie TV’. Dit is een multiscreen-format dat naast YouTube ook iedere zondag om 15.45 uur te zien is bij RTL 5. De andere twee YouTube-formats zijn het hondenverzorgingstips programma ‘Fikkie Tips’ en het hilarische format ‘Fikkie Cam’, gefilmd vanuit het oogpunt van verschillende honden van bekende Nederlanders.

Martin Gaus en Dionne Slagter
Martin Gaus staat bekend als dé hondenkenner van Nederland en heeft onder andere het programma 'Dierenmanieren' gepresenteerd. Met ‘Fikkie TV’ maakt hij zijn comeback op de Nederlandse hondentelevisie. Dionne Slagter (Onnedi) is een bekende YouTube-ster onder jongeren, zij bedient bijna 500.000 volgers op YouTube. Haar hondje Dolly is door haar YouTube-kanaal ook erg populair en heeft ook een prominente rol in ‘Fikkie TV’.

Hondenshow ‘Fikkie TV’
De hondenshow ‘Fikkie TV’ is een spraakmakend programma, waarbij telkens twee honden samen met hun baasjes tegen elkaar strijden op een parcours met hindernissen. De deelnemers kunnen € 2.000 winnen, wat ten goede komt aan een goed doel naar keuze. Elke aflevering levert één winnaar op, die doorgaat naar de finale. Het zijn in totaal twaalf afleveringen, waarvan telkens de vierde aflevering de finale van de wedstrijd is. Tijdens de wedstrijden geeft Martin Gaus als verslaggever commentaar en hij interviewt alle deelnemers. Dionne Slagter is onder andere te zien in de zogenaamde ‘Fikkie Pitstop’, waar zij samen met dierenarts Marnix Lamberts de deelnemende honden onderzoekt. Daarnaast gaat Martin Gaus langs bij diverse bekende Nederlanders met honden, waaronder Nicolette Kluijver, Bridget Maasland en Robert ten Brink. Zij praten met Martin over de band die zij met hun hond hebben en bij eventueel opvoedkundige vragen krijgen zij advies.

‘Fikkie Tips’ en ‘Fikkie Cam’
Naast de hondershow ‘Fikkie TV’ heeft het YouTube-kanaal nog twee extra formats. Eén daarvan is ‘Fikkie Tips’. Hierin geeft dierenarts Marnix Lamberts de kijkers slimme verzorgingstips voor honden, bijvoorbeeld hoe verzorg je het gebit van een hond? ‘Fikkie Tips’ is vanaf 10 februari iedere vrijdag vanaf 15.30 uur te zien op het YouTube-kanaal van ‘Fikkie TV’. Het andere format is ‘Fikkie Cam’, hier krijgen honden van bekende Nederlanders een camera omgebonden en laten zij de wereld vanuit hun oogpunt zien. Dit levert hilarische beelden op en is een populair format op YouTube. ‘Fikkie Cam’ is vanaf 12 februari iedere zondag vanaf 15.30 uur te zien op het YouTube-kanaal van ‘Fikkie TV’.

Website YouTube